Forskning i plantebaserede fødevarer på SCIENCE

Plantebaserede fødevarer rummer fantastiske muligheder for vores klima, miljø, sundhed og fremtidige fødevareerhverv. Læs mere om vores igangværende forskningsprojekter og uddannelser her på siden. 

 

 

 

Hvad er plantebaserede fødevarer?

Plantebaserede fødevarer består af planteråvarer, eksempelvis frugt, grøntsager, svampe, bælgfrugter, kornprodukter, frø, nødder, tang og alger. Disse råvarer kan enten spises direkte eller forarbejdes til plantebaserede fødevarer (Landbrug & Fødevarer, m.fl. 2020. Rapporten kan hentes hér). 

Fremtidens plantebaserede fødevarer

SCIENCE forsker og uddanner i fremtidens grønne, sunde og lækre plantebaserede fødevarerSom Nordens største naturvidenskabelige uddannelses- og forskningsinstitution arbejder SCIENCE langs hele værdikæden for plantebaserede fødevarer.​ 

Plantebaserede fødevarer rummer fantastiske muligheder for vores klima, miljø, sundhed og fremtidige fødevareerhverv. Alle disse temaer ligger i kernen af SCIENCEs faglighed.​ Derfor har vi også et ansvar for at bidrage med løsninger på de udfordringer og ubesvarede spørgsmål, som en omstilling til flere plantebaserede fødevarer stadig rejser.

Det gør vi ved at uddanne fremtidens eksperter, forske i afgørende ny viden og engagere os i proaktive samarbejder med aktører langs hele værdikæden: Virksomheder, organisationer, myndigheder, embedsværk, beslutningstagere og forbrugere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Debatindlæg og interviews om plantebaserede fødevarer

Debat: Danmark kan mere - med plantebaseret fødevareproduktion (borsen.dk)

Debat: Plantefødevarer er fremtiden, men kræver også ny viden og teknologi (borsen.dk)

Forsker: Mere plantemad kræver bredt samarbejde fra rødder til butiksreoler (Altinget.dk)

Vi kan blive de førende i verden inden for plantebaserede fødevarer (dm.dk)