fødevarer 03.02.2023 Danmark skal lede forvandlingen af EU’s fødevaresystem Københavns Universitet står i spidsen for et nyt omfattende EU-projekt, CLEVERFOOD, som på tværs af…
Proteiner 01.02.2023 Stort forskningsprojekt undersøger hvordan det ser ud, når proteiner fra HIV og coronavirus binder til medicin Samspillet mellem molekyler er grundlaget for liv og for hvordan vi behandler sygdomme. Men hvordan…
fødevarer 30.01.2023 Kaffe med mælk kan have en anti-inflammatorisk effekt Kan noget så simpelt som kaffe med mælk have en anti-inflammatorisk effekt på mennesker? Det tyder…
Datalogi 30.01.2023 Guldkorn fra tusindvis af tweets kan overbevise os om at spise mere klimavenligt Oplevelser og meninger vinder over fakta på Twitter, når samtalen er bæredygtig mad. I et nyt studi…
Kvantefysik 26.01.2023 Danske kvantefysikere gør mikroskopisk fremskridt med kolossal betydning I et nyt gennembrud har forskere på Københavns Universitet i samarbejde med Bochum Universitet løst…
Luftforurening 20.01.2023 Nye målinger viser høj luftforurening i den københavnske metro Koncentrationen af sundhedsskadelige partikler i luften er 10 til 20 gange højere i metroen end på…
Fødevarer 18.01.2023 Hvad dælen er en bælgfrugt? Europæisk uvidenhed står i vejen for denne ”grønne” superføde Europæerne spiser for få bælgfrugter i forhold til myndighedernes anbefalinger - med Danmark på…
Matematik 16.01.2023 COVID-beregning førte til løsning på gammelt datalogisk problem Matematiker fra Københavns Universitet ville regne på COVID-epidemien, men endte med at løse et…
Sundhed 25.12.2022 Nogle danskeres maver trækker ekstra meget næring ud af maden En del af den danske befolkning har en sammensætning af tarmbakterier, som gennemsnitlig trækker…
Klima 21.12.2022 Kulstof i Rwandas træer kortlagt fra luften Gennembrud i forebyggelse af klimaforandringer: Forskere fra Københavns Universitet har udviklet en…