Fødevarer 18.01.2023 Hvad dælen er en bælgfrugt? Europæisk uvidenhed står i vejen for denne ”grønne” superføde Europæerne spiser for få bælgfrugter i forhold til myndighedernes anbefalinger - med Danmark på…
Matematik 16.01.2023 COVID-beregning førte til løsning på gammelt datalogisk problem Matematiker fra Københavns Universitet ville regne på COVID-epidemien, men endte med at løse et…
Sundhed 25.12.2022 Nogle danskeres maver trækker ekstra meget næring ud af maden En del af den danske befolkning har en sammensætning af tarmbakterier, som gennemsnitlig trækker…
Klima 21.12.2022 Kulstof i Rwandas træer kortlagt fra luften Gennembrud i forebyggelse af klimaforandringer: Forskere fra Københavns Universitet har udviklet en…
Adfærdsbiologi 20.12.2022 Menneskelig empati gør os bedre til forstå dyrs lyde De som klarer sig godt i tests af menneskelig empati er også målbart bedre til at afkode dyrs…
BÆREDYGTIG JUL 19.12.2022 Forsker: Sådan laver du plantemad, der smager af jul Hvordan kombinerer vi plantebaseret mad med smagen af jul? Det har en fødevareingeniør fra…
farver 16.12.2022 Farver er store miljøsyndere: Sådan kan vi gøre lilla mere grøn Farverne på vores tøj, kosmetik, møbler og alt muligt andet omkring os, er næsten alle baseret på…
Juletræer 13.12.2022 Nu vokser der juletræer i julemandens land Det grønlandske landskab er for det meste arktisk tundra, karakteristisk blottet for træer over…
madkultur 08.12.2022 Jo rigere vi er, jo mindre hjemmelavet mad får vi Jo rigere vi er, desto mindre tid bruger vi på madlavning og opvask. Det viser en global…
Ny Medicin 07.12.2022 Forskere fjerner gærcelles sexlyst og gør den til cannabis-sporhund Forskere fra SCIENCE på Københavns Universitet har ændret almindeligt bagergær, så det nu kan sanse…