Navne 23.05.2025 Ny institutleder på FOOD Dr. Colin Ray tiltræder pr. 1. juli 2025 stillingen som ny institutleder på Institut for…
færre pesticider 22.05.2025 Okseøje, bellis og røllike: Blomsterstriber med mindst to arter giver 70% flere af skadedyrenes naturlige fjender Planter man blomsterstriber på sin mark med mindst to arter, kan det øge antallet af naturlige…
billigere medicin 19.05.2025 Forskningsgennembrud: Nu kan vi halvere prisen på dyrt kræftmiddel Efterspørgslen på det udbredte kræftmiddel taxol stiger, men stoffet er svært og dyrt at lave, ford…
truede dyr 06.05.2025 Sådan redder vi den asiatiske enhjørning – hvis den altså findes Den antilopeagtige okse, saolaen, er et af verdens mest sjældne og mest truede pattedyr – faktisk e…
Bevilling 29.04.2025 Nyt forskeruddannelsesprogram skal udklække fremtidens kvantespecialister Med støtte fra Villum Fonden opretter Københavns Universitet og DTU et nyt…
Afgrøder 09.04.2025 Ældgammel kornsort har kæmpe klimapotentiale og kan blive vigtig i Europas fremtid Sorghum er en af verden ældste kornsorter og har mange egenskaber, der kan gavne fødevaresikkerhed,…
Kunstig intelligens 01.04.2025 Nyt nationalt center skal styrke ansvarlig brug af kunstig intelligens Som led i et strategisk initiativ for kunstig intelligens har regeringen taget et banebrydende…
Plastikforurening 19.03.2025 Kerneboringer i Grønlands havbund giver for første gang et historisk overblik over plastikforurening Ved bore kerneprøver fra havbunden - i Diskobugten ud fra Grønlands vestkyst - har forskere fra…
GRØN OMSTILLING 18.03.2025 Populær madlavningsost – nu med ærter, men med samme gode smag og tekstur Man kan godt erstatte en stor del af mælken i ost med planter og stadig bevare den rigtige smag og…
Gener 14.03.2025 Omfattende genetisk kortlægning kan få stor betydning for behandlingen af metaboliske sygdomme i Grønland I den mest omfattende genetiske undersøgelse af den grønlandske befolkning lavet til dato har…