fødevarer 19.10.2023 Nu ved vi præcis, hvornår din fisk smager af mudder Mange kender en mudderagtig bismag i fisk, der kommer fra opdræt. Selvom branchen har kendt til…
Motion 18.10.2023 Godt nyt til løbere: Slap lidt af på spurten og kom i form alligevel Intervaltræningsformen 10-20-30 er en effektiv metode til at forbedre løbeformen og vores helbred.…
AI 13.10.2023 AI's stigende CO2-aftryk er en udfordring. Her er, hvad vi kan gøre ved det Der er mange fordele ved at anvende AI, men det er ikke uden omkostninger for miljøet. Heldigvis er…
Grøn Omstilling 05.10.2023 Sådan bliver moderne blockchain-teknologi dit våben i den grønne omstilling Greenwashing-fiduser, uigennemsigtighed og svigtende overblik kan dominere oplevelsen for danskere…
Plantemad 04.10.2023 Tusinder år gammel teknik kan gøre planteost til ’noget vi gider at spise’ Videnskaben kigger mod fermentering for at lave planteoste der både føles og smager som rigtig ost.…
motion 27.09.2023 Jo mere vi motionerer, jo mere ligger vi på sofaen Når vi dyrker mere motionstræning, har vi en tendens til at skære ned på vores almindelige fysiske…
HJERNEN 22.09.2023 Vandmænd er klogere, end vi troede Vandmænd er mere avancerede, end vi hidtil har troet. Et nyt studie fra Københavns Universitet…
Parasitter 18.09.2023 Parasit overtager myrers hjerner: Bliver zombier morgen og aften Den overtager myrers hjerner, så de klamrer sig fast i toppen af græsstrå for at blive spist af køe…
Ny art 11.09.2023 Forklædt som træstamme og en anden art: Nyopdaget gekko er mester i at camouflere sig Et internationalt forskerhold, med en forsker fra Københavns Universitet, har opdaget en ny gekkoar…
Biodiversitet 02.09.2023 Vi har mistet tre ud af fire steder med sjældne sommerfugle På bare 26 år er udbredelsen af sjældne sommerfugle skrumpet med 72% i det østlige Danmark.…