PLANTEBIOLOGI 04.03.2021 Forskere får plante til at optage 50 procent mere zink: Kan måske hjælpe verdens fejlernærede Over to milliarder mennesker på verdensplan er fejlernærede, fordi de mangler zink i deres kost. Me…
Rumforskning 15.02.2021 Er vi alene? KU-forskere holder vejret i spænding før Mars-landing Forskere fra Københavns Universitet bidrager med flere vigtige elementer til missionen, når…
Klima 09.02.2021 Den arktiske permafrost udleder mere CO2 end vi troede Der kan være større CO2-udledning forbundet med den smeltende permafrost i Arktis end hidtil…
Madspild 08.02.2021 Madspildsforsker: Vi skal lære, at brun frugt ikke er dårlig frugt Når vi ser et æble, der har brune pletter, er vi tilbøjelige til at vælge det fra, fordi vi tror, a…
DATALOGI 05.02.2021 Computer fortæller om man dør af COVID-19 Ved hjælp af patientdata kan kunstig intelligens med 90 procent nøjagtighed vurdere, om folk vil dø…
evolution 04.02.2021 Ny forskning overrasker: Vi ligner primitive fisk mere, end vi troede At lunger og lemmer var nyskabelser, der kom med hvirveldyrenes overgang fra vand til land, er den…
Fødevareforskning 04.02.2021 Sverige slår Danmark i ræset om økologisk mad i det offentlige Sverige er bedst, Danmark næstbedst, mens Norge ligger helt i bund, når det drejer sig om, hvor…
plantevidenskab 28.01.2021 Dannelsen af træ kan nu følges i real-time – kan måske gavne klimaet og byggebranchen i fremtiden Med en genteknologisk metode er det nu for første gang muligt at se, hvordan veddet inde i planter…
Landdistrikter 28.01.2021 Hjælp til selvhjælp er vejen frem for Danmarks landsbyer Der skal fokus på, hvad landsbyerne selv kan bidrage med, lyder det i en ny rapport fra Københavns…
SMAG 27.01.2021 Nyt studie: Her er drikkevarerne med størst umami-potentiale I et nyt studie undersøger forskere fra Københavns Universitet for første gang nogensinde, hvilke…