Forbrugeradfærd 03.03.2023 Forbrugerne er skeptiske over for ny teknologi i kvægavl, men kun én ud af fem siger, at de ikke vil drikke mælken Danske forbrugere forholder sig kritisk til nye bioteknologiske kvægavlsmetoder. Men et nyt…
Herlighedsværdi 01.03.2023 Forskere sætter kroner og øre på private skoves herlighedsværdi Skove er førstevalget, når danskerne vil ud og nyde naturen. Det viser sig også i salgspriserne, nå…
diabetes 23.02.2023 ”Vi har regnet forkert i årtier – halvdelen af en insulin-dosis virker muligvis ikke som forventet” En stor del af en diabetikers insulin-dosis virker sandsynligvis ikke som forventet. Det kan…
Data 22.02.2023 Sådan afgør myndighederne om en asylansøger er troværdig Troværdighed er en afgørende faktor, når myndighederne skal beslutte, om en asylsøger må få ophold …
Klima 21.02.2023 Ny viden om Indlandsisens bevægelse kan gøre os klogere på hvornår havene stiger Gennemtrawling af tusindvis af satellitmålinger med kunstig intelligens har vist forskere fra GEUS…
Plantebiokemi 20.02.2023 P-piller til rotter er fremtidens rottebekæmpelse Forskere fra Københavns Universitet har fået gærceller til at brygge stoffet Triptolid, som ellers…
astrofysik 15.02.2023 Forbavsede astrofysikere opdager den perfekte eksplosion i rummet Når neutronstjerner brager sammen, udløser det en gigantisk eksplosion, som stik imod hvad alle har…
fødevarer 03.02.2023 Danmark skal lede forvandlingen af EU’s fødevaresystem Københavns Universitet står i spidsen for et nyt omfattende EU-projekt, CLEVERFOOD, som på tværs af…
Proteiner 01.02.2023 Stort forskningsprojekt undersøger hvordan det ser ud, når proteiner fra HIV og coronavirus binder til medicin Samspillet mellem molekyler er grundlaget for liv og for hvordan vi behandler sygdomme. Men hvordan…
fødevarer 30.01.2023 Kaffe med mælk kan have en anti-inflammatorisk effekt Kan noget så simpelt som kaffe med mælk have en anti-inflammatorisk effekt på mennesker? Det tyder…