Madspild 08.02.2021 Madspildsforsker: Vi skal lære, at brun frugt ikke er dårlig frugt Når vi ser et æble, der har brune pletter, er vi tilbøjelige til at vælge det fra, fordi vi tror, a…
DATALOGI 05.02.2021 Computer fortæller om man dør af COVID-19 Ved hjælp af patientdata kan kunstig intelligens med 90 procent nøjagtighed vurdere, om folk vil dø…
evolution 04.02.2021 Ny forskning overrasker: Vi ligner primitive fisk mere, end vi troede At lunger og lemmer var nyskabelser, der kom med hvirveldyrenes overgang fra vand til land, er den…
Fødevareforskning 04.02.2021 Sverige slår Danmark i ræset om økologisk mad i det offentlige Sverige er bedst, Danmark næstbedst, mens Norge ligger helt i bund, når det drejer sig om, hvor…
plantevidenskab 28.01.2021 Dannelsen af træ kan nu følges i real-time – kan måske gavne klimaet og byggebranchen i fremtiden Med en genteknologisk metode er det nu for første gang muligt at se, hvordan veddet inde i planter…
Landdistrikter 28.01.2021 Hjælp til selvhjælp er vejen frem for Danmarks landsbyer Der skal fokus på, hvad landsbyerne selv kan bidrage med, lyder det i en ny rapport fra Københavns…
SMAG 27.01.2021 Nyt studie: Her er drikkevarerne med størst umami-potentiale I et nyt studie undersøger forskere fra Københavns Universitet for første gang nogensinde, hvilke…
BIODIVERSITET 25.01.2021 Hvis vi udsætter flere græssende dyr i naturen, kan de påvirke den vilde flora og fauna positivt Forskere fra Kbenhavns Universitet konkluderer i en ny rapport, at biodiversiteten i Danmark kan få…
Godt nyt for grøn omstilling 22.01.2021 Rovinsekter på blomsterdiæt hjælper landmanden med at udrydde skadedyr Det viser sig, at rovinsekter lever længere, når de har adgang til nektar og pollen fra blomster,…
Grøn Omstilling 19.01.2021 Hjælp til grøn omstilling: Svampe styrker planters eget forsvar mod insekter Forskere fra Københavns Universitet viser, at særlige svampe styrker hvede- og bønneplanters…