Masteruddannelse med fleksibelt forløb

Hvad er en masteruddannelse med fleksibelt forløb?

På SCIENCE har du mulighed for at tage en masteruddannelse som fleksibelt forløb.
Uddannelsen består af 60 ECTS og skal gennemføres på max. 6 år – ligesom de ordinære masteruddannelser. Men det er dig og din vejleder, som i fællesskab bestemmer hovedemnet for uddannelsen og sammensætningen af de enkelte fagelementer.

Titel

Den færdige master opnår titlen Master (dit hovedemne).

Optagelse og adgangskrav

For at blive optaget på masteruddannelsen som fleksibelt forløb, skal du opfylde følgende adgangskrav:

  1. Du skal have: en videregående uddannelse, der er relevant i forhold til studiet af hovedemnet: En akademisk bachelor- eller kandidatuddannelse, en professionsbacheloruddannelse, en mellemlang videregående uddannelse eller en diplomuddannelse.
  2. Mindst to års erhvervserfaring, der er relevant i forhold til det ønskede hovedemne. Din arbejdserfaring skal være opnået efter din opnåede hoveduddannelse.

Hvis du ikke opfylder kravene, kan SCIENCE efter en konkret vurdering af din baggrund give dig dispensation, hvis vi vurderer, at du har de nødvendige forudsætninger for at blive optaget.

Ansøgning om optagelse

Hvis du ønsker at søge om optag på masteruddannelsen på fleksibelt forløb, skal du søge senest 1.februar. Du er velkommen til at sende din ansøgning på alle tider af året, men du skal være opmærksom på, at vi først behandler den efter fristens udløb.

Du søger ved at udfylde nedenstående ansøgningsskema:

Ansøgningsskema om optagelse til en masteruddannelse med fleksibelt forløb

Når vi har modtaget din ansøgning, bliver den sendt til vurdering på dét institut, som dækker det angivne hovedemne for din uddannelse. Det er op til instituttet at vurdere, om du opfylder adgangskravene.
Instituttet har ret til at afvise ansøgningen, hvis der ikke kan stilles en egnet vejleder til rådighed. Vejlederen skal være ansat på SCIENCE.

Uddannelsesplan

Hvis instituttet vurderer, at du er egnet og har udpeget en vejleder, skal du i samarbejde med den udpegede vejleder udarbejde en uddannelsesplan.

Vi skriver til dig og beder dig kontakte vejlederen. Når I har udarbejdet planen, skal den sendes til studenterservice@science.ku.dk.

Uddannelsesplanen skal indeholde en beskrivelse af hovedemnet for uddannelsen. Herudover skal der udarbejdes en kompetenceprofil. Endelig skal planen indeholde en oversigt over, hvilke kurser der skal indgå.

Før du kan blive endeligt optaget på uddannelsen, skal uddannelsesplanen godkendes i det studienævn, som dækker fagområdet for din uddannelse.

Du får endeligt svar på din ansøgning d. 1.juli, og uddannelsen påbegyndes herefter, når blok 1 starter i det efterfølgende studieår.

Ændring af uddannelsesplan

Hvis du har behov for at ændre i din uddannelsesplan undervejs, skal du sammen med din vejleder udarbejde en ny uddannelsesplan. Herefter skal den igen sendes til godkendelse i studienævnet.

Du skal sende din ændrede studieplan til studenterservice@science.ku.dk.

Tilmelding til kurser

Du skal bestå mindst halvdelen (30 ECTS-point) af uddannelsen med kurser/studieaktiviteter bestået på SCIENCE. Du kan søge om optag på både bachelor- og kandidatkurser – du kan på kurser.ku.dk søge blandt alle vores kurser.

Der er ikke er noget krav om at tage kurserne i den rækkefølge, som du har angivet i din uddannelsesplan.

Du bliver ikke tilmeldt kurserne automatisk og skal derfor tilmelde dig kurserne ved at indsende nedenstående tilmeldingsblanket for hvert kursus. Du betaler for masteruddannelsen løbende via opkrævning af deltagerafgift til de enkelte kurser.

Du tilmelder dig kurser via ansøgningsportalen:

Kursustilmelding for masterstuderende

Som studerende på masteruddannelsen som fleksibelt forløb skal du følge samme frister for kursustilmelding som enkeltfagsstuderende:

Ansøgningsfrister for kurser i 22/23

Placering

Ansøgningsfrist

Svar på ansøgning

Ansøgning efter fristen

Blokstart 22/23

Blok 1

10. jun

15. aug.

11. jun.-26. aug.

4. sept.

Blok 2

10. sept

15. okt.

11. sep.-11. nov.

20. nov.

Blok 3

10. dec

15. jan.

11. dec.-27. jan.

7. febr.

Blok 4

10. mar

15. apr.

11. mar.-12. apr.

22. apr.

Blok 5 

1. apr

15. maj

2. apr.-*.

1. jul.


Læs mere her
hvis du har behov for mere information om bachelor- og kandidatkurser.

Betaling og priser

  • Når din uddannelsesplan er godkendt, skal du betale et gebyr på 10.000 kr. for et vejledningsforløb med den faglige vejleder igennem hele uddannelsesforløbet.
  • For kurser/moduler der indgår i masteruddannelser betales kursets fastsatte pris – ét ECTS-point koster 850 kr.
  • Skriftlige opgaver koster 1.000 kr. pr. ECTS-point.
  • Masterprojektet koster 1.000 kr. pr. ECTS-point, dvs. mellem 12.000-20.000 kr.

Når du får besked om, at du er optaget, sender vi dig en faktura for vejledningsgebyret. Hvis du er dansk statsborger/bor i Danmark, modtager du fakturaen via e-boks. Så snart vi har registreret indbetalingen for vejledningsgebyret, er du endeligt optaget.
Betalingen er en betingelse for at starte på kurset, og manglende betaling vil medføre afmelding.

Du betaler for kurserne enkeltvist. Deltagerbetalingen for et kursus dækker deltagelse i undervisningen samt to eksamensforsøg.
Hvis du får brug for at bruge dit andet eksamensforsøg, kan du deltage i den efterfølgende reeksamen eller den ordinære eksamen og reeksamen i det følgende studieår.

Tilmelding til masterprojekt

Når du skal tilmelde dig masterprojektet, skal du i samarbejde med vejleder udfylde og underskrive en kontrakt som indsendes sammen med et tilmeldingsskema for masterstuderende. Dette skal ske ved påbegyndelsen af projektet.

Du skal bruge denne blanket:

Masterprojektkontrakt (PDF)

Særlige regler hvis du er ikke-EU/EØS-statsborger

De oplyste priser for masterkurser er for EU/EØS statsborgere samt andre statsborgere med varig opholdstilladelse i Danmark. Midlertidig opholdstilladelse med henblik på permanent ophold sidestilles med en permanent opholdstilladelse. Ansøgere med varig opholdstilladelse i Danmark skal vedlægge kopi af opholdstilladelsen.

Universitetet modtager tilskud fra den danske stat for studerende, der er EU/EØS-borgere eller har permanent opholdstilladelse – dette fordeles ud fra et såkaldt taxameter.

Da vi ikke modtager dette tilskud fra staten for ikke-EU/EØS statsborgere uden varig opholdstilladelse i Danmark, bliver prisen for kurserne højere. Dette beregnes ud fra takstkataloget for uddannelse. Tillæggene varierer i størrelse alt efter, hvilket fagområde kurset tilhører. Beløbene ligger mellem 255 – 675 Kr. Du er velkommen til at kontakte os for at få oplyst et nøjagtigt beløb.

Ved afmelding af kurser efter kursusstart refunderes deltagerafgiften ikke.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte en studie- og karrierevejleder i SCIENCE Studenterservice.