Kulturnatten på SCIENCE

Kulturnatten på SCIENCE

Under Kulturnatten 2021 kunne SCIENCE opleves på nærmeste hold. Vi havde foredrag, mysterier i alle afskygninger; fra de største dele af universet til de mindste insekter, robotter og dyr.

Alle arrangementer var gratis mod forevisning af Kulturpas. Ansatte og studerende kunne deltage gratis mod fremvisning af KU-id-kort.

Kulturnatprogrammet 2021

Matematik, mystik, kryptering og spil

Hos Institut for Matematiske Fag kunne skoleelever komme på stjerneløb og de ældre kunne løse gåderne i "Mysteriejagten". Du kunne også dyste mod vores skakmester, prøve at lægge et DNA-puslespil eller lytte til oplæg om bl.a. kryptering og statistisk detektivarbejde i kriminalsager. Der var 4 forskere som holdte foredrag blandt andet om kvantecomputere, optimal geometri i naturen mm.

Se hele Matematiks program på deres hjemmeside.

Datalogi

På Datalogisk Institut kunne du opleve selvlærende robotter, blive klogere på Virtual Reality forskning, eller selv prøve kræfter med at programmere spil eller robotter. Der var aktiviteter for alle aldersgrupper og på standen kunne du møde instituttets studerende og forskere.

Se hele Datalogis program på deres hjemmeside.

Kulturnatten på Niels Bohr Institutet

Du kunne høre, se og føle hvad naturvidenskab er for en størrelse og hvad den gør for den verden du lever i. Du kunne se fysikshow, tage del i seje eksperimenter og høre foredrag af nogle af de dygtigste forskere i verden. Der var masser at deltage i, uanset din alder eller forhenværende viden om fysik. 

Se hele NBI's program på deres hjemmeside.