SCIENCE for Breakfast: Ultraforarbejdede fødevarer

SCIENCE for breakfast logo

Klik her for tilmelding

Tid: Fredag 31. oktober 2025 kl. 8.15-9.30. Kaffe og croissant fra kl. 8.00.

Sted: Margrete Bohr Salen, Jagtvej 132, 2100 København Ø

Indhold: Ultraforarbejdede fødevarer

Fødevareforarbejdning eller ernæringskvalitet? Hvad er vigtigst?

Hvad er sundt og usundt, og er det fremstilling eller næringsindhold der tæller? Må man virkelig kun bruge 5 ingredienser, før et produkt er ultraforarbejdet? Og hvad ville der egentlig være tilbage på hylderne, hvis du fjernede alle de varer der falder indenfor UPF kategorien.

Indtag af såkaldt ultraforarbejdede fødevarer ser i en række befolkningsundersøgelser ud til øge risikoen for udvikling af overvægt/fedme, type 2 sukkersyge, hjertekarsygdomme, visse kræftformer og mange flere. Men hvad er ultraforarbejdede fødevarer og er de alle sammen lige sygdomsfremkaldende?

Dagens eksperter er:

  • Susanne Gjedsted Bügel, professor, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet
  • Natasha Selberg, Ernæringsfaglig chefkonsulent, Hjerteforeningen
  • Lilia Ahrné, professor, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding.