Mac.Ferments

Indhold ikke tilgængeligt på grund af cookie-valg

Du kan ikke se indholdet i dette felt på grund af dine cookie-valg.

Klik her for at redigere dine cookie-indstillinger.

Kategori: Statistik, Markedsføring

Mac.Ferments er stiftet af Mac Krol, der læser Integrated Food Studies på Københavns Universitet. Vi har stillet ham fem hurtige spørgsmål.

Hvad går jeres startup ud på?

Mac.ferments er en platform, der promoverer fermenterede fødevarer på den lokale fødevarescene og som uddanner om fordelene ved at indarbejde disse produkter og praksis i vores liv. Jeg udvikler flere produkter og løsninger, der gør det muligt for almindelige mennesker at få adgang til og være i stand til at fermentere mad og drikke selv, ofte ved at bruge overskudsmadvarer og materialer, der normalt ville blive smidt ud. Denne opstart er en kombination af projekter, der promoverer og producerer gærede fødevarer.

Hvordan (og hvornår) fik du ideen?

I løbet af over ni års arbejde som professionel kok har jeg set hvordan mad dagligt spildes i mange lande rundt om i verden. I de sidste fem år har jeg udviklet fermenterings teknikker og set på måder at bevare og omdanne madvarer. Danmark fremgik for mig som et meget progressivt og åbent land med høje standarder for madlavning og forventninger fra kunderne. Min uddannelse ved Københavns Universitet udvidede mit perspektiv på mad generelt. Under pandemien i 2020 har jeg bemærket, at folk er interesseret i simple fermenteringer (såsom surdej eller kimchi) og derfor besluttede jeg at begynde at dele min erfaring og viden med andre.

Hvad er din vision?

Jeg vil skabe et fælles open source-platform for lokale producenter, fermentorer og kunder. Jeg mener, at viden om teknikkerne, lokale produkter og aktiviteter skal samles og vises på en let fordøjelig måde. Min mission er at give folk viden og værktøjer til at vælge og fremstille gærede fødevarer oftere. Kombuccino-projektet sigter mod at skabe et univers med en cirkulær økonomi mellem caféer, restauranter og vinbutikker i landet. Med misoprojektet vil jeg takle problemerne med fedme og underernæring og lave en revolution i den måde, de unge træffer deres indkøbsbeslutninger på, og hvad de snacker gennem dagen.

Hvad har du opnået ved at være medlem af Hubben?

ECTS-projektet gennem SCIENCE Innovation Hub hjalp mig meget med at sætte tingene i gang. Frederik og Dorthe gennemgik processen med at opbygge forretningsmodellen med mig og stillede mange vigtige spørgsmål vedrørende min idé. De værktøjer, vi brugte (og hvo de forskellige workshops er opbygget) lærte mig meget om den måde, jeg nærmer mig bestemte emner på og viste mig mange muligheder, som jeg ikke har tænkt på før. Jeg er blevet udfordret til at præsentere mine produkter foran en ekstern jury, hvad der bestemt bragte mig ud af min komfortzone og viste, hvordan tingene kan se ud i den virkelige verden. Endelig takket være workshops og feedback på en-til-en sessioner modtog jeg mit første tilskud og ansøgte om en anden, der forhåbentlig vil skubbe mine projekter fremad.

Hvor langt er du, og hvad er det næste skridt?

At være medlem af Innovation Hub hjalp mig med at realisere mine ideer. Jeg har stiftet mit første firma, oprettet en avanceret version af forretningsmodellen, gennemført min første markedsundersøgelse og har lavet prototyper af mine produkter. Jeg er blevet opfordret til at holde det tempo og lige nu leder jeg efter en lokaler for at gøre mine drømme til virkelighed. I anden halvdel af dette år forventer jeg at lancere mine produkter på markedet. Jeg leder også efter ligesindede til mit team hvor vi sammen kan gøre en forskel. Kontakt mig, hvis du har spørgsmål!

Læs mere om Macog Mac.Ferments på LinkedIn, hans Instagram, Facebook og hjemmeside. Du kan kontakte Mac på e-mail her.

Mere information om projekt i egen idé: