Lav ECTS-projekt i egen idé
Et valgfrit kursus er for dig som:
- Brænder for at afprøve din faglighed i praksis
- Har lyst til at gå fra idé til forretning
- Vil booste din uddannelse med forretningsudvikling og innovation
- Nyder at arbejde selvstændigt, tage initiativ og organisere
- Vil øge dit netværk i startup miljøet og erhvervslivet
- Vil bruge 15 eller 7,5 ECTS i et projekt i egen idé
- Vil skrive bachelorprojekt eller speciale i egen idé
5 workshops
Som en del af et ETCS-baserede kursus, deltager du i nedenstående fem obligatoriske workshops, som er en del af det fælles KU iværksætterprogram "Lead-in" (lead-in-programmet), men får også hjælp til at skabe det gode projekt sammen med din faglige vejleder og får 1:1 sparring fra vores forretningsudvikler hele vejen igennem dit kursus.
1. workshop: Din idé og dine kunder
Alle succesfulde projekter og bæredygtige virksomheder hviler på en god idé, dvs. en idé, der løser et problem eller opfylder et behov, som mange mennesker genkender og ønsker at få løst eller opfyldt. At udvikle en idé, der gør det, kræver solid indsigt i dine (potentielle) kunder eller brugere. Det kan dog være svært at komme ud af døren, stille de rigtige spørgsmål og lytte nysgerrigt. I workshop 1 dykker vi ned i, hvad du ved og ikke ved om din idé og dine kunder/brugere, og arbejder med at skabe lærerige samtaler ud fra dit udgangspunkt.
Efter workshop 1 har du:
Specificeret, hvilken slags værdi din idé skaber (Med andre ord: Hvorfor skal folk vælge netop din løsning?). En liste over spørgsmål, du skal afklare for at komme videre. Praktisk erfaring med, hvordan du får værdifuld viden om din idé gennem korte samtaler, både inden for og uden for dit netværk.
2. workshop: Dig som iværksætter
Idéer er værdiløse, hvis ingen handler på dem. Gentagne gange. Derfor er du som iværksætter mindst lige så vigtig som din idé. Jo bedre du kender dig selv, jo lettere vil det være at organisere en iværksætterproces, der tager højde for, hvad du kan og ved (og hvad du ikke kan og ikke ved) - og jo større er sandsynligheden for succes. I workshop 2 dykker vi ned i dine værdier, din motivation og dine styrker som iværksætter og arbejder med forholdet mellem dig og din idé - hvorfor er du den rigtige person til at bringe den til live?
Efter workshop 2 har du:
Fået en forståelse af, hvordan du kan bruge dine styrker i forhold til din særlige idé/virksomhed (og potentielt team) - og hvad du skal søge hjælp til. Kortlagt relevante partnere. Arbejdet med fortælle-teknikker som en måde at skabe forståelse, sympati og potentiel støtte til din idé eller opstart.
3. workshop: Test din løsning
Som iværksætter er en af dine vigtigste opgaver at omdanne dine gæt til viden, så du kan bevæge dig fremad på et oplyst grundlag. Som vi så i workshop 1, kan en del af dette foregå som samtaler. Men når det kommer til at teste din løsning, kan samtalerne ikke stå alene, fordi det er alt for let - og uforpligtende - at svare ‘ja tak’ til noget, der endnu ikke eksisterer. I workshop 3 præsenterer vi metoder til at opnå handling-baseret feedback. Vi vil også arbejde med at sætte din viden ind i en ramme - en bæredygtig forretningsmodel - som kan hjælpe dig med at strukturere din testproces yderligere. Og endelig vil vi arbejde med at gøre den, for mange, frygtede salgsproces håndgribelig og håndterbar.
Efter workshop 3 har du:
Kendskab til teknikker, der med få ressourcer kan hjælpe dig med at opnå handling-baseret feedback på din idé. Praktisk erfaring i at bruge en forretningsmodel som et processtyringsværktøj. Viden om, hvordan du kan integrere bæredygtighed i din idé - uanset om du laver et produkt eller en service. Teknikker og spørgsmål, der understøtter gode salgssamtaler.
4. workshop: Dit næste og bedste trin
Som iværksætter er du i en "søgetilstand". Den iværksætteriske proces er fuld af ukendte, og svaret på et spørgsmål giver ofte anledning til tre nye. Der er stejle læringskurver, fejl og omveje i en proces, der sjældent er lineær. Derfor skal du fortsætte med at være nysgerrig og finde måder at bevæge dig fremad i små skridt. I workshop 4 samler vi de indsigter, du tager med dig om dig selv og din idé - hvad har gjort den største forskel, hvilke værktøjer viste sig særligt værdifulde for dig, og hvad er de vigtigste næste skridt, du skal tage. Vi taler om din adgang til yderligere støtte hos Lighthouse og på KU.
Efter workshop 4 har du:
En plan for din videre proces, med fokus på de spørgsmål eller betingelser, der er vigtigst for dig at arbejde på.
5. workshop: Fundraising, strategi og pitch-konkurrence
Som iværksætter har du brug for at have en klar vision for din idé eller virksomhed, men også en fleksibel strategi for at nå den. Du skal kunne tilpasse dig skiftende omstændigheder og udnytte nye muligheder. Du skal også kunne kommunikere din idé på en overbevisende måde til forskellige interessenter, der kan hjælpe dig med at realisere den. Det kan være potentielle kunder, partnere, investorer eller andre. I workshop 5 arbejder vi med at skabe en strategisk ramme for din idé eller virksomhed, der kan hjælpe dig med at træffe gode beslutninger og prioritere dine ressourcer. Vi taler også om forskellige former for finansiering og hvordan du kan tiltrække dem. Og endelig forbereder vi os på at præsentere din idé foran et panel af eksperter og få feedback på den.
Efter workshop 5 har du:
En strategisk ramme for din idé eller virksomhed, der kan hjælpe dig med at navigere i en usikker fremtid. Kendskab til forskellige finansieringsmuligheder og hvordan du kan tilpasse din pitch til dem. Praktisk erfaring med at pitche din idé foran et panel af eksperter og få feedback på den.
Processen
- Overvej idéen/problemet du vil arbejde med.
- Book et møde for at høre, hvordan du kommer i gang.
- Ansøg om medlemskab i SCIENCE Innovation Hub.
- Vælg din faglige vejleder og lav sammen en kontrakt for dit projekt.
- Tilmeld dig Virksomhedsprojekt. Alternativt kan du tilmelde dig Projekt uden for kursusregi i den ønskede blok på KU-Net.
- Arranger et møde mellem dig, din faglige vejleder og SCIENCE Innovation Hub. Vi taler om din idé, forløbet og forventningsafstemmer.
Facilitatorer
- Frederik Nygaard, Hubleder
- Jakub Rubinowski, Business Developer
Mere information om projekt i egen idé
- Book et møde med vores forretningsudvikler
- Få også vejledning i SCIENCE Studenterservice.
- Studieinformation på KUnet
Lead-In Program
Hvis du er interesseret i et ikke ECTS-givende forløb, er Lead-In programmet også tilgængeligt for alle medlemmer af SCIENCE Innovation Hub, uden formelle eksamenskrav.
Kontakt SCIENCE Innovation Hub

Har du spørgsmål, drømmer du om at arbejde med din idé eller ønsker du at samarbejde med os, er du altid velkommen til at sende os en mail.