SCIENCE for Breakfast: Hvad er biosolutions?

SCIENCE for breakfast logo

Biosolutions integrerer biologi og teknologi for at skabe bæredygtige løsninger på klima- og miljøproblemer ved hjælp af naturens egne ressourcer og værktøjer. Det betyder, at man ved at udnytte fx bakterier, enzymer, fermentering, gen-teknologi m.m. kan erstatte klimabelastende metoder og produkter med biobaserede alternativer og skabe løsninger, der kan modstå klimaudfordringer. Med andre ord er potentialerne for biosolutions ubegribeligt store!

Til SCIENCE for Breakfast spørger vi derfor et panel af eksperter, hvad biosolutions egentlig er og kan? Og hvilken betydning biosolutions kan få for vores samfund i fremtiden?

Er du nysgerrig, så kom og hør Anna Haldrup sætte rammerne for hvad biosolutions er og omfatter. Serafim Bakalis vil derefter fortælle om biosolutions inden for bl.a. fremtidens fødevarer, Anne Christine Stenkjær Hastrup om mulighederne ved biobaserede materialer, og Sofie Carsten Nielsen om biosolutions betydning for Europas bæredygtige udvikling.

Dagens eksperter er: 

  • Serafim Bakalis: Professor, Institut for fødevarevidenskab, Københavns Universitet
  • Anne Christine Stenkjær Hastrup: Centerchef for Biosolution Technology Center, Teknologisk Institut

  • Sofie Carsten Nielsen: Direktør i European Biosolutions Coalition, Dansk Industri

Dagens vært er Anna Haldrup Institutleder, Institut for fødevarevidenskab, Københavns Universitet

Klik her for tilmelding