6. april 2016

Studerende undersøger insektlivet på Nørre Campus

Vild Campus

På Nørre campus er et studieprojekt om diversiteten af insekter som svirrefluer, bier og sommerfugle lige nu sat i gang.

Hvis du lægger vejen forbi Nørre Campus disse dage, vil du se gule bakker og skilte rundt omkring på plænen og i nogle af Vild Campus bedene.

 Skilte og fangstbakkerne

Skilte og fangstbakkerne der tiltrækker insekter ved hjælp af den kraftige gule farve. Foto: Vild Campus

Bakkernes formål er at tiltrække insekter, og er del af et bachelorprojekt om diversiteten af insekter i storbyer. Projektet udføres af Birgitte Hyldal Volmer og Ruth Djurhuus Jakobsen, som begge læser biologi på Københavns universitet.

"Vi vil undersøge effekten af de fem vilde biotophaver, der er lavet i Universitetsparken og diversiteten af blomstertilknyttede insekter som bier, svirrefluer og sommerfugle. Vi sammenligner områderne med et kontrolfelt i Universitetsparken på græsplænen, og to felter for veletableret eng og skov i naturområdet Insulinmosen i Gentofte som reference for bynær natur" fortæller Birgitte og Ruth. 

Birgitte og Ruth, der sætter bakker op i skovbedet

Birgitte og Ruth i færd med at sætte bakker op i skovbedet. Foto: Vild Campus

Ved at sammenligne bedene med veletableret skov og eng i Insulinmosen, håber de på at kunne vise, hvilken effekt det kan have på biodiversiteten af insekter, at anlægge biotophaver, i en storby som København.

Mange insekter bliver tiltrukket af kraftige gule farver, og man vil i løbet af foråret og sommeren kunne se projektets gule fangstbakker stå i Campus bedene med sæbevand i. Bakkerne vil blive tjekket og skiftet hver uge, hvorefter de indfangne insekter vil blive identificeret. 

Følg nyheder om Birgittes og Ruths bachelorprojekt hos Vild Campus.