Tidslinje - ikke retskrav

Fra ansøgning til studiestart

Tidslinjen viser optagelsesprocessen til kandidatuddannelsen fra du går i gang med ansøgningen til du begynder på uddannelsen.

Undervejs skal du især være opmærksom på:

 • Når du har sendt din ansøgning, kontakter vi dig gennem ansøgningsportalen.
 • Du modtager en notifikation til den e-mailkonto, du oprettede din ansøgning med, når vi har sendt dig en ny besked i portalen (husk at tjekke dit spamfilter).
 • Sørg derfor for at have adgang til den e-mailkonto du er registreret med i ansøgningsportalen gennem hele ansøgningsprocessen. Så risikerer du ikke at gå glip af noget.
 • Hvis du har oprettet dig som selvregistreret bruger, vil dine notifikationer blive sendt til den e-mailadresse du har registreret dig med.
 • Loggede du på med dit universitetslogin (WAYF), sender vi notifikationen til din universitetsmail.
 • Loggede du på med NemID, sender vi notifikationen til den mailkonto, du har tilknyttet NemID.
 •   

  Forbered og send din ansøgning

  16. januar - 1. marts

  Forbered og send ansøgningen i ansøgningsportalen.

  Her er brugervejledningen til ansøgningsportalen

 •   

  Ansøgningsfrist

  1. marts

  Din ansøgningsfrist. Vi modtager ikke ansøgninger efter denne deadline. 

  Hvis du misser fristen, har du som bachelor fra KU, mulighed for at søge om optagelse i efteransøgningsperioden, hvis der er ledige pladser på uddannelsen.

  •   

   Mangler der noget?

   16. januar - 30. april

   Vi tjekker om din ansøgning er komplet og har den dokumentation, vi skal bruge. Hvis der mangler noget, sender vi dig en besked i ansøgningsportalen og du modtager en e-mail-notifikation, der fortæller dig, at der er kommet en besked. Du får en deadline på 1 uge fra vi kontakter dig, til at sende det vi mangler. Husk at tjekke ansøgningsportalen dagligt. Manglende dokumentation kan betyde, at vi må afvise din ansøgning.

   •   

    Akademisk vurdering

    15. april - 15. maj

    Vi vurderer om du opfylder adgangskravene.

   •   

    Tilbud om plads

    Slutningen af april - midt i juni

    Hvis du opfylder adgangskravene og der er plads på uddannelsen, sender vi dig et tilbud om plads i ansøgningsportalen. Du får kun 1 tilbud om optag, som vil være til den højeste af dine prioriteter, hvor vi kan tilbyde dig plads.

    Hvis du ikke opfylder adgangskravene eller der ikke er ledige pladser, får du det også at vide i denne periode. 

    Du har 5 dage fra du får et tilbud om plads til at takke ja til pladsen. Du siger ja tak (eller nej tak) til tilbuddet gennem ansøgningsportalen. Hvis vi ikke hører fra dig inden for fristen, giver vi din plads til en anden. Det er vigtigt at du aktivt accepterer tilbuddet, da du ellers mister din plads.

    Vær opmærksom på, at dit tilbud om optagelse kan være med betingelser. F.eks. at du dokumenterer, at du har færdiggjort din bacheloruddannelse. Dine betingelser vil stå tydeligt i dit tilbud om optag. Her fortæller vi også hvordan du opfylder betingelserne og hvornår du har frist.    •   

     Aktiver dit KU-brugernavn

     1. maj - 1. juni

     Du modtager dit KU-brugernavn med instruktioner om, hvordan du aktiverer dit brugernavn i en mail (den du har registreret i ansøgningsportalen).

     Aktiver dit brugernavn så hurtigt som muligt. Med dit brugernavn kan du logge ind på KUnet, Københavns Universitets intranet.

     Hvis du tidligere har været indskrevet eller studeret på KU, fx som bachelorstuderende eller meritstuderende, får du ikke sendt et KU-brugernavn: Du skal bruge dit gamle. Login-siden på KUnet kan hjælpe dig hvis du har glemt dit brugernavn eller dit kodeord.

    •   

     Læs din studiestartsside

     1. maj - 1. september

     For at hjælpe dig med at få en god start, har vi lavet en hjemmeside, der introducerer dig til din uddannelse og studielivet på KU. Læs siden grundigt og gør det til din førsteprioritet at finde ud af hvilke kurser, du vil tilmelde dig i dit første semester. Vi sender et link til din studiestartsside itil den mail du har registreret dig med i ansøgningsportalen.

    •   

     Tilmeld dig kurser

     15. maj - 1. juni

     Du skal tilmelde dig kurser til dit første semester (blok 1 og 2). Tilmeldingen foregår på Selvbetjening på KUnet (kræver login).

     Hvis du ikke tilmelder dig kurser i denne periode, risikerer du at der ikke er flere ledige pladser på de kurser du planlægger at tage. Du skal tilmelde dig alle typer kurser - også de kurser, der er obligatoriske på din uddannelse.

     Takker du ja til pladsen efter 1. juni, vil du blive informeret om hvordan du ellers kan tilmelde dig kurser.

    •   

     Velkomstprogram

     29. august - 2. september

     Deltag i vores velkomstprogram, så du kan lære din kandidatuddannelse og dine medstuderende bedre at kende. Du kan finde mere information om programmet på din studiestartsside.

    •   

     Første dag med undervisning

     5. september

     Første undervisningsdag på din nye kandidatuddannelse.

    •   

     Studiestartsprøven

     12. september

     Du får tilsendt et link til studiestartsprøven på din KU-mail.

    •   

     Deadline for at bestå bacheloruddannelsen

     20. september

     Du skal senest d. 20. september dokumentere, at du er færdig med din bacheloruddannelse. Hvis du ikke er færdig, vil du miste din plads på kandidatuddannelsen.

     Hvis du har givet tilladelse til dataudveksling, skal du ikke gøre noget for at dokumentere at du er færdig med bacheloruddannelsen. Vi trækker selv oplysningerne fra systemet.

     Hvis du ikke har mulighed for dataudveksling, skal vi modtage dokumentation på din færdiggjorte bacheloruddannelse. Se hvordan her under ”Officielt eksamensbevis”.