28. marts 2019

3 SCIENCE startups sætter gang i udviklingen med 75.000 kr. i mikrolegater

Roasted Horse

Fonden for Entreprenørskab har netop uddelt årets første mikrolegater til studerende med iværksætter ambitioner. Tre af mikrolegaterne har startups fra SCIENCE Innovation Hub sikret sig, og de kan nu sætte skub på udviklingen af deres forretningsideer og prototyper med et samlet beløb på 75.000 kr.

Der er fut under kedlerne i SCIENCE Innovation Hub, hvor mere end 50 startups fra Københavns Universitet pt. er tilknyttet kontorfællesskabet og gør brug af de mange tilbud – lige fra ECTS givende virksomhedsprojekter i egen idé og forretningsudvikling til pitchtræning og netværksarrangementer.

Stor bredde i startups – fra computerspil og tangbaseret bioplast til måleudstyr i ølproduktion

Blandt modtagerne af et almindeligt mikrolegat er computerspilsudviklerne Datalogi-studerende David Koch Gregersen og Bertil Vorre fra Roasted Horse og Nanoscience-studerende Mads Andersen & Petros Venetopoulos fra BIR Analyzers, der er i gang med at udvikle et instrument til at optimere ølbrygnings-processen på mikrobryggerier og hjemmebryggerier. Mens Biokemi-studerende Ida Hjorslev Poulsen og Mathilde Raaby sammen har søgt og modtager et særligt verdensmål mikrolegat, der gives til iværksættere, der med innovative løsninger skaber mulighed og grobund for at løse verdens allerstørste udfordringer. Ida og Mathilde udvikler tangbaseret bioplast, der på sigt kan erstatte dele af den konventionelle plastproduktion.

Bertil Vorre fra Roasted Horse fortæller, at de har benyttet servicen i SCIENCE Innovation Hub, hvor studerende kan få sparring til at søge funding hos forretningsudvikler, Frederik Nygaard:

”Vi har brugt Frederik Nygaard rigtig meget til at hjælpe med ansøgningen. Især med forretningsdelen. Han har lavet et Roadmap med os, taget os gennem Business Model Canvas og hjulpet os til at visualisere, hvordan vi i fremtiden kan gøre vores virksomhed til noget, vi kan tjene penge på. Han har givet os konkret feedback, hvilket har været rigtig fedt, og så har han har hjulpet os med en ’go to market’-strategi, som vi har kunnet bruge direkte i vores Mikrolegat ansøgning.”

Midlerne skal Roasted Horse bruge på konsulenter inden for programmering og illustration, så de kan få produceret en alfaversion af deres computerspil, som de kan vise og pitche til publishers, der kan udgive spillet for dem.

Mikrolegater motiverer studerende iværksættere

Med hver deres mikrolegat i hånden kan de tre startups fra SCIENCE Innovation Hub nu se frem til at sætte ekstra skub på udviklingen af deres forretningsideer og prototyper af deres produkter.

”De tre startups har skrevet nogle helt fantastiske ansøgninger, der alle bygger på deres arbejde med business model canvas, så ud over den store cadeau og mulighed det er at modtage selve legatet har de tre teams også udviklet og styrket deres forretningsidé gennem processen,” forklarer forretningsudvikler i SCIENCE Innovation Hub, Frederik Nygaard. Han uddyber:

”Mikrolegater, anden soft funding og pitch- og forretningsplanskonkurrencer er uundværlige redskaber til at motivere de studerende til at skabe traction. Vi benytter dagligt de forskellige tilbud fra fx Fonden for Entreprenørskab til at hjælpe de studerende med at skabe resultater.”

Fakta om SCIENCE Innovation Hub

I 2018 havde SCIENCE Innovation Hub 143 aktive medlemmer fordelt på 85 teams, og i 2019 er målet at få 200 studerende ombord. Virksomhedsprojekt i egen idé er et særligt fokuspunkt for Hub-teamet i 2019, der giver studerende mulighed for at forretningsudvikle deres startup, mens de optjener ECTS-point får sparring med en faglig vejleder fra deres respektive studie og deltager i en række workshops i SCIENCE Innovation Hub.

Et virksomhedsprojekt i egen idé giver de studerende:

  • Metoder til forretningsudvikling
  • Feedback fra medstuderende, vejledere og eksperter
  • Et boostet CV med innovation og entreprenørskab
  • Styrket netværk

Du er altid velkommen i SCIENCE Innovation Hub

Hvis du vil vide mere om at starte virksomhed, mens du studerer, eller er interesseret i at skrive et virksomhedsprojekt i egen idé, er du altid velkommen til at komme forbi til Åben Hub hver tirsdag kl. 15-17 på Nørre Allé 63, 2. sal eller sende os en e-mail: science_innovation_hub@science.ku.dk.

Du kan også ringe til Dorthe M. Lynnerup på tlf: 9356 5692.

Læs mere på SCIENCE Innovation Hubs hjemmeside.