1. april 2020

Projekt i egen idé går online!

PROJEKT I EGEN IDÉ

De valgfrie projekt i egen idé kurser ”Virksomhedsprojekt” og ”Project in Practice” er nu online. I kurserne sætter studerende deres faglighed i spil i praksis gennem workshops i innovation og entreprenørskab med hjælp fra en faglig vejleder og SCIENCE Innovation Hub.

Drømme om praktikophold, udlandsophold og specifikke kurser smuldrer - COVID-19 spænder ben for mange planer. Derfor skal flere studerende pludselig lægge ruten om og sætte kurs mod nye online løsninger. En løsning, som netop er blevet flyveklar online, er SCIENCE Innovation Hubs tilbud om at lave projekt i egen idé gennem de valgfrie kurser ”Virksomhedsprojekt” og ”Project in Practice”.

I et projekt i egen idé lærer de studerende, hvordan innovation og entreprenørskab kan gå hånd i hånd med netop deres faglighed – imens de indtjener ECTS. Målet er bringe viden fra auditoriet ud i praksis, gennem idéudvikling på nye produkter, services og koncepter inden for den studerendes felt. Det kan være nye metoder til at kortlægge frugtbart land til vindyrkning, nye online motionskoncepter eller innovativ brug af geo- eller sundhedsdata – alt sammen med afsæt i den studerendes faglige viden.

Sammen med vejledere fra en lang række studier har SCIENCE Innovation Hub i de sidste to år gennemført 40 Project in Practice forløb. Hubben har dermed lang erfaring med at samarbejde med undervisere om at hjælpe de studerende med at udvikle deres idéer. Underviseren hjælper den studerende med faglig vejledning, imens vi i Hubben introducerer den studerende til metoder til forretningsudvikling gennem workshops i ideudvikling, brugertest, forretningsmodel, pitch og strategi.

Fem workshops

Studieleder for kandidatuddannelsen i Miljø- og Naturressourceøkonomi Søren Bøye Olsen er tidligere vejleder i Project in Praktice forløbet, og han siger følgende: ”SCIENCE Innovation Hub kører efter et specifikt program, og det er enormt betryggende. Det har fungeret super godt.” (læs hele artiklen, hvor citatet stammer fra).

Hvis du gerne vil høre mere om Hubbens workshops i Virksomhedsprojekt og Project in Practice forløbene, er du mere end velkommen til at ringe til Hubbens daglige leder Dorthe Lynnerup: +45 93 565 692.

Læs mere om online projekt i egen idé på Hubbens hjemmeside, hvor du også kan læse om, hvad undervisere og studerende har fået ud af at arbejde med projekt i egen idé.