23. marts 2021

”De solide trædesten til studerendes vej ind i fremtiden er her!”

Dorthe Lynnerup

Efter en lang karriere i private og offentlige organisationer går leder af SCIENCE Innovation Hub Dorthe Lynnerup på pension ved udgangen af marts. De seneste 4,5 år har hun været med til at bygge det solide fundament, som SCIENCE Innovation Hub hviler på i dag. Hun efterlader en Hub i fuldt flor med solide rødder og vokseværk.

SCIENCE Innovation Hub har oplevet en kæmpe opblomstring gennem de sidste 4,5 år. I perioden har hele 700 studerende iværksættere været tilknyttet kontorfælleskabet og benyttet de services, som daglig leder af Hub’en, Dorthe M. Lynnerup, har skabt i fællesskab med sine kollegaer.

”Jeg føler en stor stolthed over de mange resultater, som de studerende har skabt – det er en gave til dem selv, uddannelserne og samfundet. Og det er selvfølgelig kontakten med de studerende og at arbejde med at motivere dem, som jeg kommer til at savne allermest. At hjælpe dem til at klare sig godt, give dem trædesten til at forfølge deres drøm og vej ind i fremtiden. At se de studerende opdage, hvordan deres uddannelse kan bringe værdi og blive en del af deres fremtid, det er så berigende og livsbekræftende,” siger Dorthe og fortæller videre:

”Det er det bedste af det hele. Og derfor er det så meningsfuldt det vi laver i Hub’en. Vi er ikke bare en service for en elite af 235 innovative studerende. Vi rækker meget længere ud og bidrager årligt til at inspirere 3000+ gennem oplæg på kurser og workshops.”

Det handler ikke kun om at skabe arbejdspladser

At binde studerendes lyst til at prøve kræfter med entreprenørskab sammen med uddannelserne på SCIENCE gennem samarbejde med undervisere og ledelsen står som en af de helt store milepæle for Dorthe. Det har været vigtigt at skabe en serie af workshops, der hænger sammen med Project in Practice eller Projekt uden for kursusregi, hvor de studerende kan få ECTS point, mens de udvikler deres startup ideer.

”Vi har formået at skabe tråde ind i uddannelserne i samarbejde med prodekaner, studieledere og undervisere. SCIENCE har skullet flytte ind i et anderledes mindset – for det handler ikke kun om at skabe arbejdspladser og startups. Det handler mere om at give de studerende kompetencer til at skabe innovation og lære dem om koncept- og forretningsudvikling. At gøre dem karriereparate,” forklarer Dorthe.

Fakta om SCIENCE Innovation Hub 2020

Det solide fundament

Hun beskriver samarbejdet med ledelsen som formidabelt og lægger vægt på, at det har været helt essentielt for arbejdet i Hub’en. Og så har et stærkt samarbejde i HubTeamet om det operationelle i dagligdagen været fundamentet for at skabe de flotte resultater på kort tid.

”Vi står nu på et solidt fundament. Det er ikke sådan en gyngende hængebro, som studerende ikke ved, om de tør træde ud på. Nej, vi har bygget en stærk, solid bro her for de studerende og undervisere, der ønsker at begive sig ud i innovation og entreprenørskab,” smiler Dorthe.

Blandt de vigtigste milepæle for Dorthe er, at hun sammen med teamet bag Hub’en har sat struktur på tilbuddet til studerende iværksættere, skabt servicekoncepterne i ideudvikling, funding, pitching og mentoring, der nu er grundstenene i SCIENCE Innovation Hub. Og så har det ikke mindst været en massiv kommunikationsopgave og rekrutteringsøvelse at øge volumen og kendskabet til Hub’en, som hun og teamet har arbejdet intensivt på de sidste 4,5 år.

”De flotte resultater, vi har skabt sammen, hviler på skuldrene af mange – teamet i Hub’en, undervisere, ledelsen og selvfølgelig de studerende iværksættere,” slår Dorthe fast.

Fra jord til skrivebord

Dorthe voksede op på landet med hænderne solidt plantet i den vestsjællandske muld, og måske lå det ikke lige til højrebenet, at hun skulle ende sin karriere som succesfuld leder af SCIENCE Innovation Hub på Københavns Universitet. Og så alligevel, for i hjemmet uden for Slagelse blev hun i høj grad presset til at klare sig selv. ”Vil du ha’ et job, så gå ud og skaf dig et! Find nogen, der kan hjælpe dig med det,” var forældrenes besked, og derfor blev Dorthe i en ung alder opmærksom på, at en god uddannelse og at finde den rette hjælp og vejledning er helt essentielt for et ungt menneske.

”Jeg har hele tiden haft oplevelsen af, at det er virkelig meningsfuldt og værdifuldt arbejde, som vi laver i Hub’en. Motivationen for at ha’ brugt de seneste 4 år på at skærpe de studerendes kompetencer er netop at kunne bidrage til den vigtige brobygning mellem studie og arbejdsliv. Skridtet mellem uddannelse og karriere,” fortæller Dorthe og uddyber:

”Drivet har altid været, at uddannelse giver livsgrundlag, skaber tilfredshed og giver anerkendelse – at hjælpe studerende til at opnå de kompetencer, der kan gøre dem karriereparate.”

En demokratisk pligt at give sin mening til kende

Med 10 år i kommunalt regi fik Dorthe lært administrationshåndværket grundigt at kende og særligt, at hvis man vil noget, så skal man gribe de chancer, der opstår undervejs. Nysgerrigheden og landbrugsrødderne trak dog Dorthe i en anden retning, og hun forfulgte drømmen om at gå på opdagelse i planter og vækst, hvilket betød en uddannelse som Hortonom på KVL.

Efter nogle år i det private fik Dorthe arbejde på KVL i studie- og karrierevejledningen, hvor hun gennem 10 år havde ansvaret for gymnasiebesøg og senere opstart af skoletjenesten. Herefter fulgte 5 år på Teknologisk institut/Agro Tech med fødevareinnovation. De seneste 4,5 år har Dorthe været leder af SCIENCE Innovation Hub.

Den største arbejdsglæde har Dorthe fundet som offentligt ansat. Det at arbejde i en demokratisk organisation med fælles ledelse, og hvor alle kan finde veje ind har været vigtigt for hende, og særligt at gøre tilbud og services gennemskuelige, nære og værdifulde for brugerne. Og så er det i allerhøjeste grad vigtigt for hende, at alle kan blive hørt, for som hun siger:

”Mit synspunkt er ligeså godt som dit. Vi bruger offentlige midler og skal forvalte dem og indflydelsen, så alle kommer til orde og gør deres bedste. Derfor tøver jeg aldrig med at give min mening til kende og insisterer på at finde ind til benet af problemerne – og ikke mindst influere på beslutningerne.”

Ankeret er kastet

Farmor på fuldtid er det næste store projekt, som Dorthe helliger sig – og så skal hun naturligvis også tilbage til rødderne, dyrke jorden, mærke vind og vejr, starte en honningproduktion op og ikke mindst skal det lokale foreningsliv i Dorthes nærområde selvfølgelig indtages for fuld udblæsning.

”Det har været en kæmpe aha-oplevelse at blive farmor. Livet er NU. Jeg ønsker ikke at se livet passere forbi, mens pengene ruller ind på kontoen, og jeg ikke ser mine børn og familie. Hvad er det vigtige i vores liv? Nu skal der fokus på det nære – back to basics,” afslutter Dorthe med et stort smil på læben.

Ny konstitueret leder er allerede i fuld sving

Som konstitueret daglig leder skal Frederik Nygaard være med til at fortsætte aktiviteterne på samme høje niveau og til at indfri den stigende interesse i I&E fra studerende og undervisere sammen med kollegaerne Alice Redder, Lisa Svane Baltzer Parsberg, Winnie Lund Klitgaard og en nyansat forretningsudvikler.

Emner